Hotell i Stockholm

Vilka besöker egentligen stockholm?

Det är en rejäl turisttillströmning till stockholm just nu. Och under under 2017 hamnade stockholm för allra första gången på över 14 miljoner gästnätter totalt, det sätter staden på kartan som en av de populäraste destinationerna i Europa. Under 2018 ökade gästnätterna från 183 443 stycken 2017 till 213 283 stycken. En ökning med hela 16%.

Tyskar, amerikaner och britter är de som står för flest hotellnätter men vi kan även se en 2% ökning av de nationella gästnätterna som också skedde under förra året.

Men vad för slags hotell söker sig de allra flesta till? Vad erbjuds och vilka prisklasser får man räkna med i stockholmsområdet? Nedan listasi tre av de mest prisvärda och kanske mest unika hotellen i staden.

Vad kostar egentligen ett hotell i Stockholm?

Prislappen på ett rum i stockholm varierar såklart väldigt stort. Det finns små rum för några hundralappar per natt uppemot flera tusentals kronor och allt handlar såklart om läget. Som i övriga världen kostar det naturligtvis mer att vara så centralt som möjligt, men det går såklart att hitta undantag även i de centrala delarna utan att göra allt för mycket avkall på de bästa bekvämligheterna. I de allra flesta ingår frukost och till några av hotellen vallfärdar även stockholmarna för brunch på helgerna.

Collector’s Victory Hotel

Gillar man mat och dryck är detta hotellet för dig. Victory hotell är ett 4 stjärnigt hotell beläget mitt i gamla stan. Hotellet är namngivet efter Lord Nelsons skepp, HMS Victory. Ägaren till hotellet, Gunnar Bengtsson, har nämligen ett unikt samlarintresse för marina antikviteter och många av dem finns på plats för att beundras av gästerna.

Här finns 45 stycken rum och en fantastiskt historisk källarlokal, här nere finns nämligen hotellets frukostmatsal där resterna av ett av de medeltida försvarstornen finns. I hotell källaren finns också den internationellt berömda vinkällaren med över 900 stycken olika viner.

Två kända restauranger finns också i hotellets ägo, Djuret och Pubologi, men Tweed och Burgundy som är en brittisk inspirerad bar respektive vinbar dit gäster gärna reser till endast för maten och drycken finns också på plats.

Pris för ett rum här landar på omkring 2500 kronor.

Hotel with Urban Deli

Modernt unikt hotell under marknivå hotell med toppläge på sveavägen. På grund av läget finns det inga fönster så hotellet är inget för den som är klaustrofobisk. Under de varma månaderna finns en bar på taket med fantastisk utsikt över staden och eftersom hotellet ligger under Urban deli finns här ett toppen utbud av bland annat restauranger, cafeer och självklart saluhallen.

Priset för ett rum på Hotel with Urban Deli ligger omkring tusen.

Stallmästaregården Hotel

Hotellet vid Nortull med anor från 1640 talet har en mix av nytt och gammalt, här finns närhet till naturen men ligger samtidigt endast ett stenkast från city. Med endast 49 stycken rum finns här en perfekt möjlighet till återhämtning. I den ståtliga salongen serveras modern svensk husmanskost med ekologiska och närproducerade råvaror, väl värt ett besök. Under  2012 blev hotellet medlem i “design hotels” vilket är en ära inom hotellvärlden. Priset för ett rum här ligger omkring tusenlappen.