Kungsholmen

 

Anländer du till Stockholm med tåg så kommer du landa på Centralstationen. Tar du dig därifrån upp till det övre etaget och sedan ut, utomhus så kommer du hamna på Klarabergsgatan. Blickar du till höger så ser du i Sergels torg skymta en bit bort, blickar du till vänster så har du Klarabergsviadukten, en bro som tar dig över till stadsdelen Kungsholmen, belägen mitt i smiten i Stockholm, en stadsdel som absolut är värt ett besök om du aldrig tidigare besökt staden.

Sevärdheter på Kungsholmen

En av de första sakerna som ni bara måste besöka om ni är på Kungsholmen är så klart Stadshuset, som ni ser till vänster när ni passerar över Klarabergsviadukten. Det är ungefär en tio minuters gångväg från Centralstationen. Byggnaden i sig sträcker sig ståtligt upp mitt i Stockholm och är riktigt magnifik att beskåda på nära håll, men än mer magnifikt är det att gå in så varför då inte ta en guidad tur genom denna ikoniska byggnad. Det är ju trots allt här som nobelmiddagen hålls årligen i Blå hallen. Efter en tur här, kan det vara på sin plats att besöka något av alla de caféer som finns i närheten så vandra upp längs Hantverkargatan som ligger precis utanför Stadshuset och ni kommer att hitta mängder av möjligheter till att avnjuta en god kopp kaffe i en underbar miljö.

Därefter kan en tur ner längs Norr Mälarstrand vara på sin plats, en väg som sedan tar dig till Rålambshovsparken, ett otroligt populärt tillhåll bland stockholmsborna under sommarmånaderna. Vill du ta en avstickare på vägen till parken, besök då Choco Chocolate, en himmelsk plats för er som är chokladälskare. Denna lilla butik ligger inte allt för långt från Stadshuset, belägen på en sidogata från Hantverkargatan. Här kan ni inte bara köpa olika chokladprodukter, ni kan få lära er om och prova på att tillverka er egen choklad genom kurser som anordnas av ägaren. Se till att ha plånboken redo då det finns gott om godsaker att köpa med sig!

Efter denna avstickare bör ni nu vara framme vid Rålambshovsparken, en plats där det anordnas en rad olika evenemang på sommaren, från konserter till sport- och idrottsevenemang. Bland annat så håller man ett årligt bouleevenemang här under augusti månad, ett evenemang som går under namnet La Majonnaise. Under tidigare år har detta gått av stapeln i Kungsträdgården men som numera anordnas i Rålambshovsparken.

När ni ändå befinner er här kan det också vara på sin plats att besöka Orangeriet. Detta är en perfekt plats om du vill ta med dig partner ut på en minnesvärd eftermiddag och kväll. Ni erbjuds en mysig och nostalgisk miljö med öppna vedspisar och bekväma soffor. Det är en perfekt plats för att avnjuta eftermiddagen med en god drink i handen tillsammans med gott sällskap och ett perfekt ställe att inleda kvällen på.

Efter ett besök på Orangeriet, bege er då upp på Sankt Eriks gatan eller Flemming gatan, där ni hittar ett stort utbud av restauranger där ni sedan kan avsluta dagens besök på Kungsholmen. Här kan jag rekommendera Caliente Tapas bar samt Texas Long Horn Steakhouse om ni är ute efter en god bit mat.