Spännande spökvandring i Stockholm

För det personer som vill vara med om lite nervkittlande upplevelser och befinner sig i Stockholm kan hänga med på spökvandring genom stadens mörka gränder och andra skrämmande platser. Vandringarna utforskar de gamla delarna av Stockholm som är hemsökta. Under spökvandringen kommer guiden med hjälp av duktiga skådespelare dramatisera hela vandringen bland bakgårdar, trånga gränder och hemsökta torg.Det finns stora chanser att du kanske möter den Grå mannen eller den Vita frun, samt andra vålnader från slottet som verkligen skrämmande eller besöka torget där folk har bara försvunnit utan vidare. Något som är bra att veta att de flesta spökvandringar i Stockholm börjar eller avslutas i Gamla Stan, vilket beror på att stadsdelen har många rafflande och dunkla historier som du inte vill missa. Efter vandringen kommer du se Stockholm med helt nya ögon!

En spökvandring – Vad är det?

Under en spökvandring får du reda på mycket om Stockholms historia och framför allt får du lyssna på alla myter och legender som har berättats i hundratals år. Samtidigt som du följer guiden genom Stockholms gator får du höra om massmord, sjukdomar, mord och självklart om Stockholms spöken som skrämmer stadens invånare. Under spökvandringen kommer du få se, lukta, känna och smaka på Stockholms historia. Som du säkert förstår genomförs vandringen mitt i natten när det är mörkt och för att inte missa spöktimmen. Själva vandringen är på cirka 1 timme och 30 minuter, men kan naturligtvis skilja sig mellan arrangörerna. Tänk på att spökvandringen är endast för vuxna.

En helkväll med spökvandring och middag

spöke promenader

Det går att kombinera den nervkittlande spökvandringen med en avslutning med en god avkopplande middag som kronan på verket. Dessa så kallade spökmiddagar är populära för par eller grupper, eftersom man får både en kulturell och delikat upplevelse. Du kan välja mellan en två- eller tre-rätters middag på en restaurang som finns i närheten där spökvandringen avslutas. Detta sker vanligtvis i Gamla Stan. Det kan vara skönt att lugna ner nerverna efter att träffat på Munken eller Fru Gåse.

Boka en spökvandring

Du kan på ett smidigt och lätt sätt boka in dig på spökvandring hos någon av arrangörerna som anordnar vandringarna genom Stockholms gator och torg. En häftig gåva är att ge bort ett presentkort på en spökvandring som present eller julklapp. Den som får presentkortet kan sedan själv boka in tid och dag för sin vandring. Spökvandringarna sker vanligtvis under hela året, antingen var eller varannan vecka. Tiden när vandringen börjar variera och generellt är det senare på sommaren och tidigare under vintern. Kontakta arrangören för att få ytterligare information.

Vandra bland spöken för barn

Det genomförs också för barn och då är spökvandringen anpassade för dem. Vandringen görs på dagtid och barnen får reda på om mördare, spöken och Gamlas Stans blodiga förflutna på ett underhållande och inte allt för skrämmande sätt. Barnen får då chansen att få svar på sina frågor om det okända och kanske rent av bli mindre rädda för att ha monster under sängen eller spöken i garderoben.