Familjeaktiviteter i Stockholm 2020

Stockholm är en stor stad, som erbjuder många roliga aktiviteter året om till alla möjliga målgrupper. Det spelar ingen roll om det är sommar, vår, vinter eller höst. Det finns nämligen någonting att göra oavsett väder eller årstid. Här kommer ett par tips vad man som familj kan hitta på tillsammans när man befinner sig i Stockholm.

Skansen – allas favorit

För att det ska bli så roligt som möjligt för hela familjen kan det vara bra med en aktivitet som lämpar sig för både små som stora. Att besöka skansen är en sådan aktivitet. Djurparken Skansen invigdes redan 1891 och har sedan dess varit en favorit för många människor i Sverige. Det finns mängder med intressanta djur, karuseller och gamla vackra hus som stått på samma plats i över hundra år. Dessutom är det här som Allsång på Skansen spelas in. Ofta är det väldigt mycket folk på besök då som vill se showen och kanske hamna i TV. Däremot har de alltid ett genrep på dagen då det är lite färre folk men med samma artister. Då kan man passa på att kika om man inte vill stå och trängas under direktsändning. Mat finns det självklart att köpa på plats, även om det är helt okej att ha med sig egen mat.

Gröna Lund

Ett stenkast från Skansen ligger Stockholms tivoli Gröna Lund. Beläget alldeles vid vattnet erbjuder tivolit en mängd roliga karuseller, spel, mat och titt som tätt även en konsert eller två på scenen. Runt sommarmånaderna är det dock mycket folk och ett hett tips är att skaffa sig åkband istället för kuponger, då kan man även spara in en slant. Passa på att åka slänggungorna i det stora tornet, där uppe får man en fantastisk utsikt över Stockholm.

Vasamuseet

väder i sverige

Som bekant är ju Sverige inte det land som bjuder på fantastiskt väder året om, och ibland kan det vara skönt att hitta på något inomhus. Då är Vasamuseet ett perfekt ställe att gå till. Här får man se det gamla skeppet som sjönk år 1628. Till det får man se massa andra saker och få en historielektion anpassat efter både vuxna och barn. Ofta har de dessutom en rad olika utställningar som fokuserar på olika delar, bland annat hur livet ombord på ett sådant skepp såg ut, vad de hade för vapen, vem som styrde och ställde ombord och liknande. Dessutom svider det inte i plånboken. Upp till och med 18 år är det nämligen fri entré. Är man över 18 år kostar det dock 150 kr.

Gå på fotboll

Stockholm har en rad fotbollsklubbar på elitnivå, både på dam- och herrsidan. Bland annat AIK, Hammarby IF, Djurgårdens IF. Två av klubbarna, Hammarby och Djurgården, delar arena i närheten av Södermalm och Globen. Hammarby är kända för att ha många åskådare på sina matcher vilket är en upplevelse i sig. Djurgården blev svenska mästare på herrsidan i fjol och har därmed en bra trupp som spelar rolig fotboll. En biljett till en Allsvensk fotbollsmatch kostar olika beroende på var man vill sitta och hur gammal man är. Men räkna med någonstans runt 100-300 kr. AIK spelar på nationalarenan Friends Arena i Solna. Arenan är den största i Allsvenskan.