Rekommenderade restauranger del 1

Har ni för avsikt att besöka Stockholm och är inte allt för bekväma i staden, inte riktigt medvetna om vart ni ska gå för att få en god bit mat, lyssna på bra musik och ta del av utelivet, då kanske jag kan göra saker och till lite lättare för dig, i alla fall när det gäller att hitta en bra restaurang som erbjuder en god bit mat.

Restaurang Knut – Upplandsgatan

Vill ni äta på en restaurang med inslag och smak från Norrland, då är Restaurang Knut platsen att besöka, en restaurang som ni hittar på Upplandsgatan. Ni får här en restaurangmiljö som verkligen ger er en känsla av att ni befinner er uppe i norra delen av landet och till detta erbjuder man sedan en meny som kompletterar inredning väldigt väl, både när det gäller mat och dryck. Med andra ord får ni en riktigt genuin och fullständig norrländsk upplevelse.

Låter detta lockande då är det bara att bege sig till Upplandsgatan, belägen i Vasastan. Ni erbjuds som sagt en meny som fokuserar på norrländska rätter med ett koncept som håller råvaror och rätter i fokus, med enkelhet som en av grundstenarna. Vi som tidigare varit uppe i Norrland vet att det erbjuds betydligt mer än bara vilt, vilket också är faktumet här. Självfallet finns det en hel del kött på menyn men det är också långt ifrån allt.

Allt detta i kombination med utmärkt personal och en enastående smakupplevelse gör det helt klart värt ett besök. Det som får denna restaurang att verkligen stick ut ur mängden är den drinklista som erbjuds, där man använder sig av norrländska bär i en hel del av drinkarna så som kråkbär, tranbär samt hjortron, bär som även finns inkluderade i utbudet av efterrätter.

Kung Carls bakficka – Norrlandsgatan

Befinner ni er mitt i smeten, nära Stureplan och Östermalm, då kan restaurangkonceptet bakfickan – Tre rum och kök vara värt ett besök. Denna restaurang ger er verkligen känslan av att ”äta hemma hos” någon, med en rad olika rum med olika design och koncept. Ett av dessa är Kung Carl bakfickan som är känd först och främst för den brunch som erbjuds under helgerna utöver det goda middagar som också erbjuds.

Inredningen här tillsammans med maten hämtar inspiration från tidigt 1900-tal vilket ni också kan se när ni besöker restaurangen och tar del av deras meny. Beroendes på rummet ni väljer så erbjuds ni olika designkoncept, från sol och värme till en gammal salongkänsla. Maten som erbjuds är en variation och kombination av klassisk husmanskost och brasserirätter samt husmanskost som man förhöjt med inslag från andra mattyper som franska och italienska rätter.

Restaurangen hittar ni som sagt på Östermalm, närmare bestämt på Norrlandsgatan.

Båda dessa restauranger är utmärkta platser att besöka, främst under sommarmånaderna där ni kan sitta och avnjuta en god bit mat, under sen eftermiddag, tidig kväll och njuta av solnedgången med en drink i er hand vid sidan av gott sällskap. Båda platser rekommenderas varmt och bäst av allt är att priserna inte är allt för höga, så det kommer inte att kosta dig en smärre förmögenhet att äta här.