Rekommenderade restauranger del 2

Resan genom restaurangens värld fortsätter här med ytterligare rekommendationer på ställen där ni kan gå och äta en god bit mat, i gott sällskap, under er vistelse i Stockholm eller dess närhet. Detta blir min andra del kring ämnet, där jag i första delen skrev om Restaurang Knut och Kung Carls bakfickan. Här nedan kommer nu nästa två restauranger.

Ulriksdals Wärdshus

Ulriksdals Wärdshus är utan tvivel en restaurang som ni bara måste besöka om ni befinner er i Stockholm. NI bör dock vara medvetna om att den inte ligger mitt i smeten så ni behöver ordna med transport på ett eller annat sätt, så att ni kan ta er till Edsviken i Solna, där restaurangen är belägen. Ett väldigt romantiskt ställe så är ni ett par som är ute och reser, se då till att ha Ulriksdals Wärdshus med i er resplan. Maten här är genuin svensk mat med en modern tappning.

Tack var dess idylliska läge är anläggningen en populär plats för folk som anordnar fester eller bröllop. Det kan också vara en perfekt plats att ta sig till under dagen på en helg, för eftermiddagsfika följt av en tur i den intilliggande Ulriksdals slottspark, något som många stockholmare gärna gör under vackra lördag- eller söndag eftermiddagar. NI kan även passa på att åtnjuta en lunch på restaurangen i form av ett smörgårdsbord som serveras måndag till lördag, Med vackert läge vid Edsviken i Solna lockar Ulriksdals Wärdshus med såväl restaurangbesök som fest och bröllop. Att sitta ute och fika i trädgården efter en promenad i Ulriksdal hör också till många stockholmares sommarnöjen. För den som är sugen på lunch eller middag serverar värdshuset en meny med mycket fisk och kött, även som helglunch. Missa inte heller smörgåsbordet som serveras till lunch måndag till lördag samt under hela söndagen. Ägarna av denna restaurang äger också andra populära restauranger i Stockholm, så som Sturehof och Teatergrillen.

Den gyldene freden

Här har vi en restaurang som har rötter som sträcker sig tillbaka till 1722. Detta innebär att denna restaurang har bjudit på klassisk svensk mat och husmanskost i snart 300 år, från denna källarlokal belägen i Gamla Stan. Den Gyldene Freden har genom åren sett många stora svenska profiler komma och gå samt haft ett flertal stammisar besöka restaurangen, däribland Bellman, skalden Carl Michael Bellman, konstnären Anders Zorn och musikern Evert Taube. Med all denna historik är det inte konstigt att restaurangen är så populär, men nu är det inte enbart på grund av alla gamla kändisar eller att den är så gammal, här har man även målet och ambitionen att ta svensk husmanskost till nya höjder, att ta dessa klassiska rätter och lyfta upp dem genom att sätta deras egna prägel på rätterna, detta i Stockholms äldsta restaurang.

Med sin 295 år långa historik önskar man att väggarna kunde tala, att man kunde få höra hur gästerna hade det när dom besökte stället för 200 år sedan. Trots att stället bygg ägare genom åren och renoverats vid ett flertal tillfällen har alla haft målet att bibehålla den gamla, unika stilen då det är trots allt detta som ger stället dess charm.