Shopping i Stockholm

Att shoppa i Stockholm är verkligen helt fantastiskt! Oavsett om man söker billigt krafs eller gediget hantverk eller extrem lyx så finns det inom gångavstånd inne i centrum. En plats som kanske är lite underskattad om man bor i Stockholm men som oftast inte missas om man kommer utifrån är Gamla Stan.

I Gamla Stan finns det en fantastiskt härlig mix av billiga turist-lockande saker (där man faktiskt kan göra riktigt bra fynd), specialbutiker med allt från änglar till vikingar och dyrt hantverk av olika slag. Handblåst glas och hemstickade designer-koftor är bara några av de saker man kan finna i Gamla Stan. Och vill man ta ett kort shopping-brejk så finns stans godaste och mäktigaste våfflor där.

Från Gamla Stan till Drottninggatan

Från Västerlånggatan kan man sedan promenera över Stallbron och förbi Riksdagshuset och sedan över Riksbron för att slutligen komma in på Drottninggatan. Längs hela den vägen finns en massa restauranger och affärer av varierande slag. Större affärer och mindre butiker. Det är kul att strosa fram på gatan i riktning mot Åhléns city och Sergels Torg. Endera väljer man att ta till höger mot Sergels Torg och Gallerian och alla butiker runt omkring, både ovan jord och under jord. Eller så fortsätter man rakt fram mot Åhléns (bra shopping) och håller riktningen på Drottninggatan som på denna sida Klarabergsgatan är ännu mer fylld av affärer och butiker. Här ligger de riktigt stora butikerna och kedjorna. Väljer man att shoppa längs Drottninggatan så kommer man så småningom till Haymarket på höger sida innan Kungsgatan. Efter ett besök i Haymarket så kan man kolla in marknaden på Hötorget utanför.

Marknad med allt

På marknaden kan man hitta i första hand färsk frukt och grönt men även mera ätbara saker som oliver och nötter med mera. Det finns även stånd med kläder, väskor (ja det finns ofta designerkopior), vantar och alla möjliga prylar. Mycket av det som säljs är också olika från vecka till vecka och är det slut så är det slut. Man kan hitta roliga presenter till barnen här, som pokemon-grejor av olika slag. När det närmar sig stängningsdags så kan man verkligen göra fynd på ätbara saker här. De ropar ofta ut grejorna på halva priset då. Det är även väldigt bra prutläge där i slutet av dagen.

Största gallerian

Det går inte att prata shopping i Stockholm utan att nämna Mall of Scandinavia. Med sin pampiga inramning och hela 224 butiker och restauranger så finns det något för alla. Vill man shoppa ifred utan barnen (om de inte är för små förstås) så kan man alltid låta dem gå på bio under tiden. I gallerian ligger Filmstaden Scandinavia som har Sveriges första kommersiella IMAX® och Nordens största filmdukar. Mall of Scandinavia kräver en heldag om man verkligen vill uppleva allt som erbjuds där. Det kan vara en god idé att gå med i deras lojalitetsprogram för en massa bra erbjudanden. Det finns även garage i samma byggnad som är gratis under ett antal timmar. Mall of Scandinavia ligger i Arenastaden i Solna alldeles bredvid Friends Arena, sju minuter från Stockholm City.

Största gallerian